Verwezen naar implantoloog – Mondzorg Kudelstaart – Kudelstaart
Mondzorg Kudelstaart
Uw praktijk voor tandheelkunde, mondhygiëne, implantologie en endodontologie

Bent u naar ons verwezen? Hier treft u alle informatie

Tel:0297 34 10 42 Maak een afspraak.
Header afbeelding

Verwezen naar implantoloog

U bent door uw eigen tandarts of tandprothetist verwezen naar Mondzorg Kudelstaart voor een mogelijke implantaatbehandeling. Hoe nu verder?

In de meeste gevallen zal een opgestelde verwijsbrief door uw eigen tandarts of tandprothetist digitaal naar ons worden verzonden. Na ontvangst van deze verwijzing zullen we binnen een aantal dagen contact met u opnemen voor het inplannen van een eerste afspraak bij de implantoloog (D.R.Rijkens – Implantoloog NVOI of T. Segers – Implantoloog NVOI ). Indien u zelf in het bezit bent van een verwijsbrief of wanneer u geen eigen tandarts meer heeft, dan kunt u altijd rechtstreeks contact met ons opnemen voor het inplannen van een afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

Van de telefonisch gemaakte afspraak voor het eerste consult ontvangt u veelal nog een bevestiging per post of per e-mail. Hierbij is ook een gezondheidsvragenlijst bijgevoegd. Wij willen u vragen deze volledig ingevuld en samen met uw identiteitsbewijs en verzekeringspasje mee te nemen naar het eerste consult.

Tijdens het eerste consult zullen we samen met u, aan de hand van uw wensen, het mondonderzoek en eventuele röntgendiagnostiek, tot een behandelvoorstel komen. Dit eerste implantologische consult neemt globaal 30-40 minuten in beslag. In sommige complexe gevallen kan het noodzakelijk zijn om een extra afspraak in te plannen voor het verzamelen van meer informatie. Na het consult ontvangt u altijd uw persoonlijke behandelvoorstel, een kostenbegroting en een algemene informatiebrief over implantaten. Een kopie van het behandelvoorstel en eventuele gemaakte röntgenfoto’s worden ook altijd (met uw toestemming) digitaal verzonden aan uw eigen tandarts via ZorgMail (beveiligde e-mail).

De kosten voor het eerste consult (verzekeringscode J010) bedragen voor 2024 een bedrag van €78,06. In veel gevallen dient voor goede beoordeling van de situatie ook een overzichtsfoto (verzekeringscode X21) te worden gemaakt. De kosten hiervoor bedragen in 2024  €84,48.

Wanneer er bij u sprake is van een geplande implantaatbehandeling om een los kunstgebit vast te zetten (zgn. ’klikgebit’ dan zullen bovenstaande kosten in de meeste gevallen worden vergoed uit uw basisverzekering (na aftrek van uw eigen risico).

Hieronder treft u aanvullende informatie over implantaten ter eventuele voorbereiding op het eerste consult

We zijn u graag van dienst bij Mondzorg Kudelstaart!

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

U kunt ons mailen (info@mondzorgkudelstaart.nl) voor het stellen van algemene vragen, en het wijzigen van adres- en verzekerings gegevens.

Contact